متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/11/12
  • - تعداد بازدید: 30
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

کاهش مصرف نمک از دوران کودکی

کاهش مصرف نمک از دوران کودکی

الگوی غذایی سالم و عادات غذایی صحیح باید از سنین کودکی پایه ریزی شود. شکل گیری عادات غذایی از سنین کمتر از 6 سال شروع می گردد و تا سال ها پایدار خواهد بود. باتوجه به اینکه بسیاری از بیماری ها در بزرگسالی ریشه در کودکی دارد.

بکارگیری یک الگوی غذایی سالم در دوران کودکی می تواند از بروز بیماری هایی نظیر پرفشاری خون، افزایش چربی خون، بیماری های قلبی عروقی، سرطان، پوکی استخوان و چاقی در بزرگسالی پیشگیری کند.

 

پرفشاری خون یک بیماری شایع در بزرگسالی است که از دوران کودکی قابل پیشگیری است. بنابراین توصیه می گردد با معرفی غذاهای کم نمک از دوران کودکی، ذائقه کودک به سمت این دست از غذاها سوق یابد و به طعم شور و یا خوش نمک عادت نکند.

یکی از راه های اصلی دریافت نمک، افزودن نمک به غذا حین پخت و استفاده از نمکدان هنگام صرف غذا است. اما باید به نمک پنهان در غذا نیز توجه شود.

سوپ های آماده، سوسیس و کالباس، انواع ترشی ها و شورها، آبغوره و آبلیمو حاوی نمک افزوده، پنیر پرنمک، دوغ پر نمک، تنقلاتی مانند چوب شور، چیپس و پفک و انواع کنسروها منابع رژیمی حاوی نمک هستند که باید حذف یا بسیار محدود شوند.

به منظور طعم دادن به غذا می توان از آب نارنج تازه، آب لیمو تازه، سبزیجات معطر مانند نعناع، مرزه، ترخون و ریحان یا سیر و پیاز استفاده کرد. همچنین نمکدان از سفره حذف گردد.

"زهرا حسن زاده" دکترای تخصصی تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 36378
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید