متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1403/06/24
  • - تعداد بازدید: 54
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

مصرف سبزیجات برگدار می تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد

بر اساس بزرگترین مطالعه متخصصان دانشکده بهداشت عمومی در امپریال کلج لندن، "افزایش مصرف سبزیجات برگ دار مانند اسفناج و خانواده کلم می تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا 7 درصد کاهش دهد"

به گزارش نشریه پزشکی "مدیکال اکسپرس"، در این مطالعه که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شده، متخصصان داده های بیش تر از 70000 فرد را تجزیه و تحلیل کردند تا نحوه تاثیر فولات یا ویتامین ب 9 بر سرطان روده بزرگ را شناسایی کنند.

مطابق با مطالعات قبلی، آن ها دریافتند "احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ، کولون و سرطان رکتوم به ازای هر 260 میکروگرم فولات، 7 درصد کاهش می یابد."

سرطان روده در انگلیس چهارمین سرطان رایج است و سالانه 45 هزار نفر به این بیماری مبتلا می شوند.. از هر 15 مرد یک نفر و از هر 18 زن یک نفر در طول زندگی خود به سرطان روده بزرگ مبتلا می شود.

فولات شکل طبیعی ویتامین ب 9 است و در بسیاری از غذاها یافت می شود. منابع خوب شامل غذاهایی مانند: اسفناج، کلم، کلم بروکلی، تخمه آفتابگردان، غلات کامل، حبوبات مانند نخود، عدس و لوبیا و میوه ها به ویژه مرکبات مانند پرتقال است. فولات هم چنین به صورت مکمل به شکل اسید فولیک وجود دارد. توصیه می شود مصرف روزانه حداقل 2 تا 3 وعده سبزیجات با تمرکز بر سبزیجات برگدار را هدف قرار دهید.

در حالی که سبزیجات برگ دار به تنهایی نمی توانند از سرطان روده بزرگ پیشگیری کنند، اما بخش مهمی از یک رژیم غذایی متعادل هستند که ممکن است در ترکیب با سایر انتخاب های سبک زندگی سالم به کاهش خطر کمک کند..

بنابر اعلام دویچه وله، موارد دیگر جهت کمک به حفاظت در برابر سرطان روده بزرگ و سایر سرطان ها عبارتند از: فعالیت بدنی، اجتناب از استعمال دخانیات و مصرف الکل.

بر اساس گزارش صندوق بین المللی تحقیقات سرطان، مصرف نوشیدنی الکلی در روز، خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می دهد هم چنین انجمن سرطان آمریکا اعلام کرده است که وزن اضافی با افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و سرطان پستان (در زنان یائسه)، رکتوم، مری، پانکراس و کلیه را افزایش می دهد.

توصیه میشود که اکثر مردم غربالگری سرطان روده را از سن 45 سال شروع کنند. مخصوصا در صورت ابتلا به بیماری التهابی روده (کولیت اولسراتیو و کراون)، سابقه شخصی پولیپ روده بزرگ یا سابقه خانوادگی سرطان روده بزرگ حتما جهت غربالگری به موقع از جمله کولونوسکوپی مراجعه کنید.

به گزارش ایسنا، به گفته متخصصان، بسیاری از انواع سرطان قابل پیش گیری هستند. اگرچه برخی از عوامل خطر این بیماری مانند سن یا ژنتیک غیر قابل تغییر هستند، سایر عوامل از جمله سبک زندگی سالم در کنترل خود فرد است.

متخصصان همواره تاکید دارند که رعایت برخی نکات ساده می تواند به کاهش خطر ابتلای افراد به سرطان کمک کند./ف.نوروزی فرد

"صبا خطاپوش" کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی،دانشگاته علوم پزشکی شیراز

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها,اخبار علمی دانشگاه
  • کد خبری : 108594
کلیدواژه