متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/11/01
  • - تعداد بازدید: 4
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

10 فرمانِ تغذیه ای پیشگیری از ابتلا به کرونا را مرور کنیم

10 فرمانِ تغذیه ای پیشگیری از ابتلا به کرونا را مرور کنیم

نظر به همه گیری بیماری کووید-19، آگاهی و پیروی از 10 فرمانِ تغذیه ای زیر، ضمن پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری های غیرواگیر/مزمن، به تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از ابتلا به بیماری ها کووید-19 کمک خواهد کرد:

 

فرمان 1_ رعایت دو اصل مهم رژیم غذایی یعنی تعادل (مصرف مقادیر کافی از مواد غذایی مورد نیاز برای حفظ و ارتقاء سلامت) و تنوع (مصرف انواع مواد خوراکی از 6 گروه اصلی غذایی (نان و غلات، سبزی ها، میوه ها، شیر و فراورده‌های لبنی، گوشت و جانشین های آن اعم از حبوبات و تخم مرغ و نیز روغن ها و چربی ها) و نیز مصرف سه وعده اصلی و دو تا سه میان وعده در برنامه غذایی روزانه

فرمان 2_ توجه به انرژی دریافتی (از مواد غذایی) و انرژی مصرفی (در فعالیت های فیزیکی) جهت پیشگیری از ابتلا به اضافه وزن و چاقی

فرمان 3_ مصرف روزانه­ی حداقل 6 تا 8 لیوان آب آشامیدنی سالم و یا سایر مایعات بدون شیرینی یا کم شیرین

فرمان 4_ دریافت روزانه­ی منابع غذایی پروتئین کم چرب (با تاکید بر ماهی و گوشت های سفید)، روی، آهن و سلنیم (شامل انواع گوشت قرمز، مرغ، ماهی، حبوبات، تخم مرغ، شیر و فراورده های لبنی، انواع سبزیجات برگ سبز، انواع مغزها و ...)

فرمان 5_ دریافت روزانه­ی منابع غذایی ویتامین C (شامل انواع میوه‌ها و سبزی‌ها از جمله انواع مرکبات، کیوی، پیاز خام، جوانه ­ی غلات و حبوبات، سبزی‌های برگ سبز مانند سبزی خوردن، انواع کلم، گوجه فرنگی، فلفل دلمه­، شلغم)، ویتامین A یا اشکال پیش ساخته­ی آن (از جمله انواع میوه ها و سبزیجات زرد یا نارنجی رنگ شامل هویج،کدوحلوایی، سبزی های برگ سبزِ تیره مثل اسفناج و کاهو، زرده تخم مرغ و ...)، ویتامین E (موجود در مغزها/آجیل و روغن ها)، ویتامین D (شامل انواع ماهی‌های چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ) و ویتامین های گروه B (شامل انواع نان و غلات سبوس دار، حبوبات، سبزی‌های برگ سبز، شیر و فرآورده های لبنی، انواع گوشت‌ها، تخم مرغ و مغزها)

فرمان 6_ دریافت کافی اسیدهای چرب امگا-3 (از طریق مصرف حداقل 2 بار ماهی در هفته، گردو، روغن کانولا و ...)

فرمان 7_ دریافت مکمل غذایی ویتامین D (بسته به سن و سطح سرمی آن) با تجویز پزشک یا کارشناس تغذیه مطابق با پروتکل کشوری مکمل یاری این ویتامین

فرمان 8_ استفاده ار فراورده های غذایی پروبیوتیک شامل ماست کم چرب پروبیوتیک، کفیر و پنیر کم چرب پروبیوتیک

فرمان 9_ پرهیز از مصرف قندهای ساده، غذاهای پرچرب، سرخ شده، شور یا تهیه شده در بیرون از منزل

فرمان 10_ پرهیز از مصرف غذاهای خام یا نیم پز (تخم مرغ عسلی، استیک و کباب هایی که مغر آن به طور کامل پخته نشده باشد)

 

"سیده مریم عبداله زاده" دکترای تخصصی علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 35937
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید