دانشکده تغذیه و علوم غذایی
آشنایی با ارزیابی های محصولات تراریخته قبل از ورود به بازار
پیشرفتهای جدید در علوم زیستی به شناسایی ژنهای ارزشمند در موجودات زنده مثل ژنهای ایجاد مقاومت به آفات، بیماری ها، شوری و خشکی و ...منجر شده اند.
دانشمندان از این قابلیت موجودات زنده در فرآیندی به نام مهندسی ژنتیک برای اصلاح گیاهان زراعی استفاده کرده اند و ارقام جدیدی تولید کرده اند که ضمن داشتن عملکرد بیشتر نسبت به شرایط نامساعد محیطی مقاومت دارند. مزیت بزرگ محصولات تراریخته، انجام آزمایشهای دقیق قبل از عرضه به بازار است.
برخی از آزمایشهایی که پیش از عرضه محصول به بازار بر روی محصولات تراریخته انجام می شوند عبارتند از:
ارزیابیهای کیفیت غذایی
بررسی حساسیت زایی در موجود دهنده و موجود گیرنده ژن
ارزیابی تغییر ترکیبات داخلی(پروتئین، کیفیت روغن، مواد مغذی مختلف،...)
اثر تغذیه ای در موجودات آزمایشی: موش، خرگوش، جوجه، گاو،...
ارزیابیهای زیست محیطی
ارزیابی اثر محصول تراریخته بر موجودات غیر هدف
بررسی امکان مهاجرت ژن
ارزیابیهای زیست محیطی دیگر
ارزیابیهای زراعی
تعیین تعداد و محل ورود ژن در ژنوم محصول تراریخته
ارزیابی تاثیر ژن در بروز صفت مورد نظر
ارزیابی اثر تراژن بر سایر صفات، آفات و بیماری ها/ف.نوروزی فرد
دکتر «الهام اشرفی» دکترای ژنتیک و بهنژادی گیاهی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
پایان خبر