متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1404/03/21
  • - تعداد بازدید: 8
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

آیا برای تقویت بیماران، آب گوشت صاف شده کافی است؟

بسیاری از افراد که درگیر امر مراقبت از بیماران و خصوصاً سالمندان و یا کودکان در منزل یا بیمارستان هستند، جهت تقویت آن ها از آب گوشت قرمز یا آب مرغ صاف شده استفاده می کنند. باید بدانیم آب گوشت قرمز و مرغ به تنهایی برای تقویت بیماران کافی نیست!

پروتئین یکی از مهم ترین درشت مغذی ها است که برای تمامی افراد و خصوصاً بیماران نقش حیاتی دارد. گوشت ها منبع بسیار خوب پروتئین های با کیفیت هستند و اهمیت اصلی مصرف آن ها جهت تأمین پروتئین مورد نیاز روزانه است. نیاز یک فرد بالغ سالم 70 کیلوگرمی با فعالیت فیزیکی معمولی، حداقل 56 گرم پروتئین در روز است. در بسیاری از بیماران میزان نیاز به پروتئین حتی از افراد سالم هم بیشتر است. حال نگاهی به محتویات آب گوشت و آب مرغ صاف شده بیندازیم؛

  • به طور متوسط در هر لیوان (240 سی سی) آب گوشت گاو، مواد مغذی زیر وجود دارد:
  • 17 کیلو کالری انرژی
  • 2.7 گرم پروتئین
  • 0.5 گرم چربی
  • مقدار اندک کربوهیدرات، مقداری سدیم، پتاسیم، کلسیم، فسفر و آهن و ...
  • به طور متوسط  در هر لیوان (240 سی سی) آب مرغ مواد مغذی زیر وجود دارد:
  • 15 کیلو کالری انرژی
  • 1.6 گرم پروتئین
  • مقادیر اندک چربی و کربوهیدرات، مقداری سدیم، پتاسیم، کلسیم، فسفر و ...

این در حالی است که در 30 گرم (معادل یک قوطی کبریت) از انواع گوشت ها به طور متوسط 7 گرم پروتئین وجود دارد. در نتیجه، جهت تقویت بیماران به خصوص افرادی که کم اشتها هستند و دریافت غذایی آن ها محدود هست، آب گوشت صاف شده به تنهایی گزینه مناسبی نیست چون از نظر کالری و پروتئین به ازای حجم، فقیر است و صرفاً بخشی از نیاز بدن به مایعات را تأمین می کند.

انواع گوشت ها (گوشت قرمز، مرغ، ماهی) در واقع عضله حیوانات هستند و پروتئین در عضلات از نوع ساختاری بوده و برای تأمین پروتئین کافی برای بیمار حتماً بایستی بافت انواع گوشت ها به همراه آب آن استفاده شود. بنابراین توصیه می شود بعد از آب پز کردن گوشت، بافت گوشت را به همراه آب آن در مخلوط کن ریخته و پوره نرم حاصله را جهت مصرف بیمار استفاده نمایید.

مصرف آب گوشت صاف شده صرفاً در برخی شرایط و رژیم های خاص مانند رژیم مایعات کامل که بعد از برخی جراحی ها توصیه می شوند، مناسب است اما به عنوان منبع اصلی تأمین پروتئین یا مواد مغذی در نظر گرفته نمی شود./ف.نوروزی فرد

«مهسا رضائی» کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها,اخبار علمی دانشگاه
  • کد خبری : 126116
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید