متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1404/06/22
  • - تعداد بازدید: 1
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

از بین کره مغزها و آجیل ها، کدام سالم تر هستند؟

 
 

کره‌ مغز ها بعنوان منبع پروتئین، چربی‌های سالم و سایر مواد مغذی، اخیرا طرفداران بسیاری پیدا کرده است. اما با تنوع رو به رشد گزینه های کره آجیل در بازار، از بادام زمینی کلاسیک گرفته تا فندق و پسته و ترکیبی از آنها، تعیین سالم ترین انتخاب می تواند چالش برانگیز باشد[1]. محققان دریافتند که در حالی که همه کره های آجیل شباهت های زیادی با هم دارند، اما تفاوت های قابل توجهی در آنها وجود دارد که ممکن است سلامت نسبی آنها را تحت تاثیر قرار دهد.

کره بادام زمینی یکی از پرمصرف ترین کره های مغز است. کره بادام زمینی مملو از مواد مغذی مانند پروتئین، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است. مطالعات مصرف کره بادام زمینی را با کاهش کلسترول، فشار خون و خطر دیابت مرتبط دانسته اند [2]. با این حال، کره بادام زمینی نیز در مقایسه با سایر کره های آجیل، کالری و چربی اشباع شده نسبتا بالایی دارد.

کره بادام درختی (Almonds) در سال های اخیر به عنوان جایگزین سالم تری برای کره بادام زمینی محبوبیت زیادی پیدا کرده است. بادام سرشار از چربی های تک غیراشباع، فیبر، منیزیم و ویتامین E است که همگی فواید قلبی عروقی و متابولیک دارند [3]. تحقیقات نشان می دهد که کره بادام ممکن است به بهبود سطح کلسترول و کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک کند.

یکی دیگر از ستاره های در حال ظهور در دنیای کره، کره بادام هندی است. بادام هندی در مقایسه با سایر آجیل ها چربی کمتر و کربوهیدرات بیشتری دارد. کره بادام هندی از نظر بافت خامه ای تر است و آن را به گزینه ای همه کاره برای تمام سنین تبدیل می کند! مطالعات نشان می دهد که مصرف بادام هندی با کاهش فشار خون و التهاب همراه است [4].

برای کسانی که به دنبال جایگزینی برای کره های آجیل درختی هستند، ارده (کره کنجد) یا کره تخم آفتابگردان می توانند انتخاب های عالی باشند. کره های این دانه ها سرشار از مواد مغذی مفید مانند چربی های سالم، پروتئین، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی هستند. تحقیقات نشان داده است که جایگزین کردن کره های دانه به جای سایر آجیل ها ممکن است سطح کلسترول و حساسیت به انسولین را بهبود بخشد [5].

وقتی نوبت به انتخاب «سالم‌ترین» کره مغزها می‌رسد، هیچ پاسخ یکسانی برای تمام افراد وجود ندارد. نیازهای تغذیه ای خاص و اهداف سلامتی فرد باید انتخاب ما را هدایت کند. به عنوان مثال، فردی که به دنبال کنترل وزن خود است، ممکن است یک گزینه کم کالری مانند کره بادام یا بادام هندی را انتخاب کند، در حالی که ورزشکاری که قصد افزایش مصرف پروتئین را دارد ممکن است کره بادام زمینی یا آجیل سویا با پروتئین بالاتر را ترجیح دهد.

صرف نظر از نوع کره ها، توجه به لیست ترکیبات و جدول غذایی کره ها بسیار مهم است . همواره انواع بدون قند و شکر افزوده، روغن های هیدروژنه یا سایر افزودنی های ناسالم را انتخاب کنید. برای انتخاب بهتر با متخصص تغذیه خود مشورت کنید. در نتیجه، دنیای آجیل و کره دانه ها طیف متنوعی از مواد مغذی را به ما ارائه می دهند. در حالی که کره بادام زمینی به عنوان یک انتخاب کلاسیک باقی می ماند، کره های بادام، بادام هندی و دانه هایی مثل کنجد، سلامتی و طعم منحصر به فرد خود را دارند. افراد هنگام انتخاب کره آجیل مناسب برای سبک زندگی خود باید نیازها و ترجیحات غذایی خود را در نظر بگیرند./ف.نوروزی فرد

«زهرا مغدانی» کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی، گروه تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز

 

References:

  1. Aune, D., Keum, N., Giovannucci, E., Fadnes, L. T., Boffetta, P., Greenwood, D. C., ... & Norat, T. (2016). Nut consumption and risk of cardiovascular disease, total cancer, all-cause and cause-specific mortality: a systematic review and dose-response meta-analysis of prospective studies. BMC medicine, 14(1), 1-14.
  2. Ros, E. (2010). Health benefits of nut consumption. Nutrients, 2(7), 652-682.
  3. Li, S. C., Liu, Y. H., Liu, J. F., Chang, W. H., Chen, C. M., & Chen, C. Y. O. (2011). Almond consumption improved glycemic control and lipid profiles in patients with type 2 diabetes mellitus. Metabolism, 60(4), 474-479.
  4. Jahns, L., Carriquiry, A., Dodd, K. W., Cashman, K. D., Lamberg-Allardt, C., Durazo-Arvizu, R. A., & Himes, J. H. (2021). Future research needs for estimating the usual intake distributions and associated health outcomes of specific nutrients and bioactive food components. Advances in Nutrition, 12(4), 1027-1041.
  5. Wang, D., Barnes, T. L., Vannice, G. K., & Szychowski, J. M. (2022). Association between nut and seed butter consumption and cardiovascular disease risk factors in children and adolescents. Nutrients, 14(10), 2051.

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها,اخبار علمی دانشگاه
  • کد خبری : 132009
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید