دانشکده تغذیه و علوم غذایی
اسیدهای چرب امگا 3
اسیدهای چرب امگا 3
گروهی از اسیدهای چرب ضروری هستند که بدن برای زنده ماندن به آنها نیاز دارد و به تنهایی نمیتواند آنها را بسازد. لذا انسان ناچار است که اسیدهای چرب امگا 3 مورد نیاز خود را از غذاهایی که میخورد دریافت کند. ماهی بهترین منبع غذایی اسیدهای چرب امگا 3 است. برخی از گیاهان نیز حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند. تحقیقات نشان میدهد که اسیدهای چرب امگا 3 میتوانند سلامت قلب و عروق را بهبود بخشد.
- کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی.
- کاهش خطر مرگ در صورت ابتلا به بیماریهای قلبی_عروقی.
- کاهش خطر مرگ ناگهانی قلبی ناشی از ریتم غیرطبیعی قلب.
- کاهش خطر لخته شدن خون از طریق جلوگیری از تجمع پلاکتهای خون در کنار هم.
- پیشگیری از ضخیم شدن و سخت شدن شریانها که به جلوگیری از تشکیل پلاک در عروق کمک میکند.
- کاهش سطح تریگلیسیرید از طریق کاهش سرعت تشکیل آنها در کبد و در نتیجه کاهش خطر بیماریهای قلبی.
- کاهش التهاب از طریق کاهش تولید ترکیباتی که در پاسخ التهابی آزاد میشوند.
- افزایش سطح کلسترول خوب بدن.
- کاهش فشار خون بطوریکه افرادی که ماهی میخورند فشار خون پایینتری نسبت به افرادی که نمیخورند دارند.
مهمترین اسیدهای چرب امگا 3 که بر طبق تحقیقات انجام شده در سلامت افراد نقش موثر ایفا میکنند عبارتند از EPA، ALA وDHA .
ماهی بهترین منبع غذایی اسیدهای چرب امگا 3 است، اما چندین منبع گیاهی نیز حاوی ALA هستند. این منابع غنی از اسیدهای چرب امگا 3 نیستند، اما برخی مطالعات نشان میدهد که ALA موجود در آنها میتواند خطر بیماریهای قلبی_عروقی را کاهش دهد.
منابع خوب ALA دانههای کتان آسیاب شده، روغن دانه کتان، دانهی چیا، گردو، سویا و روغن کانولا هستند. منبع دیگر ALA جلبک یا روغن جلبک است که به DHA تجزیه میشود. بسیاری از غذاهایی که با امگا 3 غنی شدهاند از روغن جلبک استفاده میکنند. افرادی که ماهی نمیخورند میتوانند از طریق مصرف این مواد غذایی امگا 3 مورد نیاز خود را تامین کنند. گرچه تا کنون مقادیر توصیه شده برای مصرف ALA تعیین نشده است اما با توجه به مطالعات انجام شده افزودن منظم این غذاها به رژیم غذایی میتواند به سلامت قلب افراد کمک کند.
"مینا زارعی " کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی
پایان خبر
نظر دهید