متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1401/09/13
  • - تعداد بازدید: 49
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

اصول تغذیه در کودکان پیش دبستانی و دبستان قسمت دوم

اصول تغذیه در کودکان پیش دبستانی و دبستان – قسمت دوم

 با ما همراه باشید تا با ویژگی های تغذیه در کودکان پیش دبستانی و دبستان و راهکارهای برخورد صحیح با هریک از آن ها بیشتر آشنا شویم:

به دلیل اشتهای کم کودکان سنین پیش دبستان و دبستان، بهتر است در این دوران غذا در حجم کمتر و دفعات بیشتر به کودک ارائه شود. به علاوه، مصرف میان وعده های سالم از قبیل میوه‌های تازه یا خشک شده در منزل، سبزی‌های خام (ترجیحا به صورت تزئین شده)، لقمه نان و پنیر و گردو/سبزی، شیر و ماست کم چرب و ترجیحا پروبیوتیک، آبمیوه‌های طبیعی و مغزهای خام و بدون نمک در این گروه های سنی، نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است.

 
 

 میان وعده ها می بایست ضمن تامین مواد مغذی مورد نیاز، در زمان مناسبی به کودک ارائه شوند تا باعث بی اشتهایی وی برای مصرف غذا در وعده های اصلی غذایی نشوند.

 در کودکان پیش دبستانی چیدمان غذا، دمای غذا، طعم و بوی غذا نیز از عوامل دخیل در مصرف غذا به شمار می آیند.

توصیه می گردد که غذاهای مختلف در ظرف اصلی مخلوط نگردد. کودکان در این سنین غذای ولرم را به غذاهای سرد یا داغ ترجیح می دهند. به علاوه، طعم ملایم (و نه طعم ترش و تند) برای کودکان مناسب تر است.

عدم توجه به این موارد در کنار سهولت تهیه چندین غذای مورد علاقه کودک منجر به تمایل کودک به مصرف چند غذای خاص، کاهش تنوع غذایی، عدم تامین مقادیر کافی از برخی مواد مغذی و در نتیجه سوء تغذیه احتمالی کودک می گردد.

از سوی دیگر حساسیت بیش از حد برخی از مادران و انتظار ایشان به مصرف کل غذای مورد انتظار ایشان، باعث ایجاد مقاومت و تثبیت بد غذایی در کودکان برای سال های آتی زندگی خواهد بود.

بهره گیری از رهنمودهای مشاور تغذیه کودک و مطالعه کافی در این زمینه نیز همواره می تواند راهگشای والدین باشد./ف.نوروزی فرد

 دکتر «سیده مریم عبداله زاده»، دکتری تخصصی تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

 پایان خبر

 

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 70462
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید