متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/04/25
  • - تعداد بازدید: 13
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

انگور: جلوگیری از بروز سرطان پوست

انگور: جلوگیری از بروز سرطان پوست

انگور از جمله میوه های است که در سرتاسر جهان گسـترش یافتـه است. انگور یکی از بهترین منابع طبیعی گلوکز و فروکتوز است. علاوه بر قندها، دارای اسید تارتاریک، اسید مالیک و مواد معدنی مانند سدیم، پتاسیم، کلسیم و آهن و حاوی ویتامین هایی مانند A، B1، B2، B6، C است.

 

از جمله مهم ترین ترکیبات موجود در انگور که از نظر علمی شواهد اثبات شده ای مبنی بر مفید بودن آن ها وجود دارد شامل آنتوسیانین ها، کاتچین ها، رزوراترول ، اسید فنولیک و پروسیانیدین ها می باشد که این ترکیبات در قسمت های مختلف انگور وجو دارد.

رزوراترول در انگور قرمز خواص ضد سرطانی و ضد التهابی دارد. این ترکیبات به علت پیوند خاصی که با DNA برقرار می کند و با اثر مهاری بر روی بعضی از بدخیمی ها، نقش موثری در پیشگیری از ابتلا به سرطان های مختلف به خصوص سرطان پوست دارد.

مطالعات نشان می دهند که انگور به دلیل این که منبع سرشار از آنتی اکسیدان ها است می تواند در خنثی کردن بسیاری از اکسیدان هایی که در نتیجه تابش اشعه فرابنفش بر بدن ایجاد می شود نقش به سزایی داشته باشد و از این طریق از بروز سرطان پوست به خصوص در افرادی که بیشتر در معرض آفتاب اند پیشگیری نمایند.

مطالعات نشان می دهد که انگور به خصوص انگور قرمز، به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان های فراوان می تواند اثرات مفیدی بر روی بیماران مبتلا به هیپرلپیدمی و اختلال عروقی داشته باشد. مطالعات نشان داده که دریافت عصاره انگور قرمز که سرشار از پلی فنول ها است طی 6 ماه سبب افزایش LDL،TG و کاهش HDL شده و سطح مارکرهای التهابی را کاهش می دهد.

همچنین انگور قرمز به دلیل داشتن آنتی اکسیدان ها می تواند از اکسیداسیون LDL در خون که اثر بسزایی در پیشرفت بیماری قلبی عروقی دارد جلوگیری کند. همچنین شواهد نشان می دهند که انگور تاثیر چشمگیری در پیشگیری از فشار خون دارد.

انگور حاوی بسیاری از فیتوکمیکال ها از جمله فلاونول ها، کوئرستین و آنتوسیانیدین ها است که موجب افزایش تولید سرتونین، نورآدرنالین و دوپامین در مغز می شود و از بروز افسردگی جلوگیری می کند.

همچنین مطالعات نشان می دهند که ویتامین C و B6 در تبدیل اسیدآمینه تریپتوفان به سروتونین ضروری هستند. که همان طور قبلا گفته شد انگور یکی از منابع سرشار از این دو ویتامین است و از این طریق نیز سبب افزایش سروتونین و کاهش بروز افسردگی می شود.

همچنین مواد موجود در انگور با محافظت بدن در برابر تخریب های اکسیداتیو، از ابتلا به بیماریهای سیستم عصبی چون پارکینسون جلوگیری می کند. طبق تحقیقات رزوراترول موجود در انگور باعث کاهش پلاکت های حاوی پپتیدهای بتاآمیلوئید می شود که در بافت مغز بیماران دچار آلزایمر وجود دارند و نقایص نورونی وابسته به سن مثل زوال عقلی را کاهش می دهد.

بنابراین طبق مطالعات مختلف می توان گفت که انگور مجموعه ای از ترکیبات مفید همراه با اثرات مفید بر روی سلامتی انسان می باشد.

"فاطمه شفیعی" کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 26412
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید