متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1403/06/25
  • - تعداد بازدید: 66
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

با رژیم غذایی مدیترانه ای آشنا شویم

رژیم غذایی مدیترانه ای از عادات غذایی معمول و سبک زندگی کشورهای حاشیه دریای مدیترانه پیروی می کند.

 این رژیم غذایی به عنوان یکی از سالم ترین الگوهای غذایی در جهان شناخته می شود و به ویژه در پیشگیری از بیماری های مزمن مختلف کاربرد دارد. در حالی که این رژیم غذایی مختص منطقه مدیترانه است، اما اصول آن را به راحتی می توان برای دستورالعمل های غذایی مختلف در جهان تطبیق داد.

این رژیم غذایی بر مصرف میوه ها، سبزیجات، مغزها، دانه ها، غلات کامل، حبوبات، ماهی و روغن زیتون تاکید دارد و مصرف گوشت قرمز، شکر، فست فودها، نوشیدنی های شیرین شده با شکر، غلات تصفیه شده و غذاهای فرآوری شده یا پر انرژی را به حداقل می رساند. علاوه بر این، فعالیت بدنی روزانه و همچنین خواب کافی، گذراندن وقت با خانواده و دوستان، و داشتن یک سبک زندگی کم استرس را در اولویت قرار می دهد.

یکی از بزرگترین عوامل خطر ابتلا به بیماری های مزمن التهاب است و تبعیت از الگوی رژیم غذایی مدیترانه ای می تواند شاخص های التهابی را کاهش دهد. در واقع این رژیم غذایی حاوی ترکیبات ضدالتهابی شامل پلی فنول ها، اسیدهای چرب امگا 3، فیبر و فیتوکمیکال های مختلف (از جمله آنتوسیانین و لیکوپن) می باشد. رژیم غذایی مدیترانه ای دارای فوایدی برای سلامت قلب و عروق و اختلالات چربی خون بوده و سبب کاهش خطر ابتلا به دیابت و کنترل بهتر قند خون در بیماران دیابتی می گردد. همچنین پیروی از این رژیم، با بهبود کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی، کاهش کمتر عملکرد شناختی مرتبط با افزایش سن، و کم شدن خطر اختلالات مرتبط با زوال عصبی به خصوص آلزایمر در ارتباط است./ف.نوروزی فرد

دکتر «مهسا مؤذن»، دکترای تخصصی تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها,اخبار علمی دانشگاه
  • کد خبری : 108669
کلیدواژه