دانشکده تغذیه و علوم غذایی
تفکر خلاق چیست ؟
تفکر خلاق چیست ؟
تفکر خلاق عبارتی است از تحولات دامنه دار و جهشی در فکر و اندیشه انسان، به طوری که حائز یک توانایی در ترکیب عوامل قبلی به طرق جدید باشد. به تعبیری دیگر، یعنی به کارگیری کامل توانایی های ذهنی برای ایجاد یک فکر یا راه حل یا مفهوم نو نسبت به خود شخص خلاق.به زبان ساده تفکر خلاق یعنی استفاده از خلاقیت خود در راستای سادهتر و کوتاهتر کردن مسائل سخت و پیچیده.
در این تعریف مفهوم “نو” محور اصلی تعریف را در بر میگیرد و با توجه به آن، برای دیگران توقع و انتظار ایجاد میشود. اما باید دانست که ممکن است یک راه حل، یک فکر و یا یک مفهوم برای دیگران جدید نباشد اما برای خود شخص خلاق، جدید و نو باشد. پس جدید بودن نسبت به خود شخص مهم است، نه نسبت به دیگران.
با این بیان معلوم میشود که همه انسان ها بنا به اصل تفاوت های فردی که دارند، دارای خلاقیت و نوآوری هستند و نباید تصور کرد که خلاقیت منحصر به افراد تیزهوش و با استعداد است. فقط مهم شکوفایی این استعدادهاست. این از حکمت خداوند است که همه افراد بتوانند در یک رشته دارای خلاقیت و تفکر خلاق باشند و هرکدام از طریقی به جامعه بشری خدمت نمایند.
خلاقیت مقدمه ظهور استعدادها و ذوقهاست و باب آن برای همه بشر باز است، مهم شناختن خود و حرکت به سمت این دریچه است. خلاقیت را می توان دیدن چیزها از یک منظر غیر معمولی و نو، توجه به مسائل از زاویه ای که هیچ کس دیگر نمیبیند و سپس ارائه راهکارهای جدید، غیرمعمولی و اثربخش دانست.
خلاقیت را میتوان تولید اندیشه، راهکار و مفاهیم غیرمعمول دانست که از دیدن، الهام گرفتن و تشابه سازی مخصوص حاصل میشود.
خصوصیات افراد خلاق
افرادی که تفکر خلاق دارند، معمولاً ویژگی های مشترکی با یکدیگر دارند که در ادامه به 7 مورد از مهم ترین آن ها اشاره میکنیم.
- فرد خلاق دائما در تلاش و اندیشه است.
- برای تجربه جایگاه ویژه ای قائل است و به علت موفقیت ها و شکست ها میاندیشد نه به اثر آنها.
- فکر کردن در آرامش را برای خود استراحت تلقی میکند.
- فرد خلاق به هر پدیدهای از دیدگاه ها و جوانب مختلف نگاه میکند و معمولا به شرایط موجود رضایت نمیدهد.
- فرد خلاق کنجکاو و پرسشگر است، پیرامون یک موضوع یا پدیده سوال های متعددی را خلق میکند و از افراد آگاه ومتخصص میپرسد.
- درصدد بهترین راه حل ها یا کمترین هزینه فکری، زمانی و مالی است.
- به مسایل، موقعیت، اشیاء و چیزهایی دقت میکند که از دید دیگران مورد غفلت قرار گرفته و درباره آنها فکر و نظر جدیدی ارائه میدهد.
تغییر در چگونگی نگاه کردن به چیزی، می تواند امکانات و ایده های جدیدی را برای ما آشکار کند.
بدینوسیله دبیرخانه کمیته مدیریت دانش دانشکده تغذیه و علوم غذایی آمادگی خود را جهت دریافت هر گونه ایده، پیشنهاد و طرح اجرایی در موضوعات و زمینه های گوناگون از طریق سایت زیر اعلام نمایید:
Idea.sums.ac.ir
"فاطمه شفیعی" دبیر کمیته مدیریت دانش دانشکده تغذیه و علوم غذایی
پایان خبر
نظر دهید