متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1401/10/04
  • - تعداد بازدید: 31
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

توصیه های تغذیه ای روماتیسم

توصیه های تغذیه ای روماتیسم

روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید یک بیماری خودایمنی محسوب می شود که سیستم ایمنی به بافت‌های خود حمله می‌کند. این بیماری موجب التهاب، درد و تورم مفاصل بدن می­‌شود. این بیماری معمولا مزمن بوده و اگر بدون درمان رها شود در دراز مدت  التهاب ناشی از روماتیسم مفصلی می‌تواند به مفاصل آسیب رسانده و موجب تخریب مفصل شود.

 

توصیه های تغذیه ای

- حبوبات منبع خوبی از پروتئین هستند که در افراد مبتلا به روماتیسم که مستعد از دست دادن عضلات هستند توصیه می شود. همچنین غنی از اسید فولیک، منیزیم، آهن، روی و پتاسیم بوده که همگی به دلیل مزایای حفاظتی از قلب و سیستم ایمنی بدن را دارند، مناسب برای بیماری کنترل آرتریت روماتوئید شناخته می شوند. لوبیای سیاه و قرمز و نخود چشم سیاه نیز گزینه های خوبی هستند.

- میوه ها و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان هستند که با کاهش رادیکال های آزاد بدن پایین آوردن سطح التهاب در بدن کمک می کنند. همچنین به دلیل دارا بودن ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن و پلی فنول ها به کاهش مارکر های التهابی مثل پروتئین واکنش پذیر (CRP) C منجر می شوند.

 - مصرف سبزیجات حاوی کارتنوئیدها مثل هویج، سبزیجات زرد و نارنجی

- مصرف غذاهای دریایی از جمله ماهی حداقل دو بار در هفته

-  آجیل ها مثل گردو، پسته، فندق و بادام منبع خوبی از چربی اشباع نشده و سالم هستند و برای افراد مبتلا به روماتیسم مفید هستند زیرا سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. بذر کتان نیز یکی دیگر از منابع خوب گیاهی امگا 3 است.

- روغن ماهی از طریق کاهش تولید پروستاگلاندین های مضر باعث کاهش درد و تورم مفاصل می شود.

"راضیه حسینی"  کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 72041
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید