متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1401/11/12
  • - تعداد بازدید: 29
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

تولید و عرضه نان ‌کامل با حمایت مسئولین استان برای اولین بار در کشور

تولید و عرضه نان ‌کامل با حمایت مسئولین استان برای اولین بار در کشور

تولید و عرضه نان ‌کامل با حمایت مسئولین استان فارس برای اولین بار در کشور، در هفده نانوایی شیراز از تاریخ 16 بهمن 1401 به مدت ده روز عرضه می گردد.

 

به گزارش روابط عمومی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دکتر "سید محمد مظلومی" استاد گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی و مدیر نظارت و ارزیابی مواد خوراکی و آشامیدنی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: با توجه به اهمیت مصرف نان کامل و اثرات آن بر سلامتی، توصیه به مصرف نان کامل در جمعیت عمومی یک امر ضروری می باشد و لازمه آن ایجاد دسترسی و امکان خرید نان کامل برای هموطنان است.

 

او افزود: نان کامل می تواند بر کاهش کلسترول پلاسما و  کبد، کاهش جذب کلسترول، مهار تجمع پلاکتی، بهبود استقامت فیزیکی، تاخیر در پروسه پیری، بهبود توان باروری، پیشگیری از ابتلا به سرطان ها، کاهش خطر سکته های قلبی، کاهش خطر استرس اکسیداتیو و در نتیجه کاهش خطر بیماری های قلبی-عروقی، کاهش دیابت نوع 2، کاهش چاقی و کاهش مرگ و میر کلی تاثیرگذار باشد. نکته مهم دیگر در تولید نان کامل، مسئله تهیه صحیح و اصولی آن و تخمیر آرد می باشد تا با کاهش میزان فیتات موجود در آن، اثرات مخرب آن بر جذب املاح کاهش یابد.

او ادامه داد: در این راستا با حمایت استاندار محترم فارس و پیگیری های مکرر اداره کل غله و خدمات بازرگانی و دانشگاه علوم پزشکی شیراز، همراهی اتحادیه نانوایان شیراز، فرماندار محترم و سایر ارگان های دولتی ذی ربط برای اولین بار در کشور طرح تولید نان کامل به مرحله اجرا رسید.

 لذا از تاریخ 16 بهمن ماه 1401 به مدت ده روز در 17 نانوایی شیراز از ساعت 9 تا 10:30 هر روز صبح نان کامل با قیمت یارانه ای عرضه می گردد. اما با حمایت مسئولان استان تلاش شده است که این نان با قیمت مناسب در اختیار همشهریان عزیز قرار گیرد. امید است با حمایت مردم فرهیخته شیراز این طرح تداوم یابد‌.

سپس دکتر "سیاوش باباجعفری" رئیس دانشکده تغذیه و علوم غذایی ادامه داد: با توجه به اهمیت مصرف نان کامل و اثرات آن بر سلامتی، توصیه به مصرف نان کامل در جمعیت عمومی یک امر ضروری می باشد و لازمه آن ایجاد دسترسی و امکان خرید نان کامل برای هموطنان است.

در همین راستا دانشکده تغذیه و علوم غذایی و مرکز تحقیقات تغذیه دانشگاه علوم پزشکی از ابتدای طرح در امور علمی، آموزشی، فرهنگ سازی و اجرایی دوشادوش دیگر واحدهای دانشگاه و استانداری و ادارات ذیربط در این طرح حضور فعال و تاثیرگذاری داشت و همچنین اساتید دانشکده و مرکز تحقیقات با حضور در برنامه های رادیو و تلویزیون و رسانه ها به تشریح فواید سلامت محور نان با آرد کامل پرداخته و در فرهنگ سازی استفاده از نان کامل این طرح را یاری می نمایند./ف.نوروزی فرد

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 73764
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید