متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1403/04/02
  • - تعداد بازدید: 57
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

تولید واکسن خوراکی در پاپایا

در حال حاضر گیاهانی مانند موز و توتون برای تولید واکسن های خوراکی استفاده شده‌اند.  اما هیچ واکسن خوراکی تا کنون تجاری سازی نشده، ولی همچنان پژوهش‏ها برای رسیدن به یک گزینه مطلوب ادامه دارد.

این بار پژوهشگران مکزیکی، واکسن خوراکی  S3Pvacعلیه بیماری سیستی سرکوزیس (Cysticercosis) را در بافت کالوس پاپایا بررسی کردند.

عامل سیستی سرکوزیس، یک کرم نواری با نام علمیTaenia soliumاست که به خوک به عنوان میزبان حد واسط اجباری برای کامل کردن دوره رشد خود احتیاج دارد. واکسینه کردن خوک ها می تواند جلوی انتشار این بیماری را به طور کامل بگیرد.

این واکسن از سه پپتید با نام های KETc7, KETc12, KETc1 تشکیل شده است که به طور موفقیت‌آمیز با روش پرتاب ژن در بافت کالوس پاپایا بیان شده‌اند. این سه پپتید اپی توپ‌های آنتی ژن این بیماری هستند. بنابراین با وجود این که ایمنی زایی دارند، نمی‌توانند بیماری زا باشند.

پژوهشگران بافت‌های بیان‌کننده پپتید نوترکیب را به تنهایی و همراه با ذرت به موش خوراندند و ایمنی‌زایی لازم را مشاهده نمودند. در صورت اخذ تأییدیه‌های لازم، می‌توان بافت‌های کالوس پاپایا را به همراه غذای طبیعی خوک وارد بدن این حیوان کرد تا نقش واکسن خوراکی ایفا کند. مصرف واکسن‌های خوراکی، کم هزینه‌‍ تر و ساده‌تر است./ف.نوروزی فرد

 دکتر «الهام اشرفی» دکترای ژنتیک و بهنژادی گیاهی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

پایان خبر

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 104139
کلیدواژه