متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/03/26
  • - تعداد بازدید: 16
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

خواص میوه تابستانی را در شرایط اپیدمی ویروس کرونا بشناسیم

خواص میوه تابستانی را در شرایط اپیدمی ویروس کرونا بشناسیم

با گرمتر شدن هوا و بدلیل دلیل تعریق بیشتر، نیاز بدن به آب، املاح و ویتامین ها در فصل تابستان بیشتر   می شود. همچنین با توجه به شرایط ویزه ای که بدنبال اپیدمی ویروس کرونا به وجود آمده است، یکی از راه‌های تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده از میوه و سبزیجات است که ویتامین‌های مورد نیاز بدن را تامین می‌کنند،

میوه های رنگارنگ تابستانی، اغلب بدلیل خنک و آب دار بودن می توانند گزینه ای بسیار مناسبی برای تامین آب از دست رفته بدن بدنبال تعریق باشند.

همچنین میوه ها از بهترین منابع تامین کننده انواع ویتامین ها، مواد معدنی مانند فیبر غذایی،
آنتی اکسیدان، کلسیم، فسفر و پتاسیم هستند که
علاوه بر تامین نیازهای بدن، موجب شادابی و طراوت پوست و پیشگیری از بیماریها می شوند.

در ادامه خواص این میوه های تابستانی مورد بررسی قرار می گیرد:

هندوانه: یکی از اصلی ترین میوه های تابستانی است که نقش مهمی در از بین بردن عطش و تشنگی و تامین آب بدن در فصل تابستان دارد. هندوانه منبع خوبی از کاروتنوئیدها، ویتامین های A، B و C، پکتین، و پتاسیم است. این میوه علاوه بر هیدراته نگه داشتن بدن و پیشگیری از گرمازدگی، در بهبود سلامت قلب و کلیه ها، پیشگیری از سرطان، کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو، شادابی و سلامت پوست و مو نیز تاثیر مثبتی دارد.

طالبی: علاوه بر تامین آب بدن، یک منبع غنی از ویتامین ها و مواد مغذی بدن مانند ویتامین A ،B6 ، و فیبر می باشد. از خواص مفید این میوه می توان به بهبود سلامت قلب و دستگاه گوارش، تقویت ایمنی، شادابی پوست و کاهش استرس و مشکل بی خوابی اشاره کرد.

خربزه: میوه شیرین و لذیذی که علاوه بر تامین ویتامین های A، B1 و C، منبع غنی از پتاسیم و فسفر است که میتواند به تنظیم فشار خون، درمان عفونت های ادراری و همچنین دفع و خنثی سازی سموم از بدن موثر باشد.

گیلاس: این میوه آب دار و خوش طعم در رنگ های زرد، قرمز یا سیاه منبع خوبی از ویتامین C می باشد. گیلاس بخاطر مقادیر بالای فیبر، سیستم گوارشی را تقویت می کند و باعث بایین آوردن کلسترول خون می شود. از دیگر خواص این میوه می توان به خون سازی، بهبود سلامت قلب، تقویت حافظه و جلوگیری از آلزایمر، بهبود کیفیت خواب و پیشگیری از سرطان اشاره کرد.

هلو:
این میوه منبع غنی از ویتامین های گروه B، C و A و نیز مواد معدنی کلســیم، آهن، فسفر، پتاسیم و سدیم می باشد بطوریکه مصرف یک هلوی متوسط، 34 میلی گرم از نیاز روزانه ویتامین C را تامین می کند. همچنین سرشار از سایر آنتی اکسیدان های طبیعی است که احتمالا می توانند در پیشگیری از سرطان موثر باشند. این میوه بدلیل فیبر بالا، در بهبود هضم غذا و درمان یبوست نقش دارد. از دیگر فواید احتمالی هلو برای بدن می توان به کاهش فشارخون و سطح کلسترول خون، تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود بینایی، سلامت دندان ها و بهبود کارکرد کلیه ها اشاره کرد.

 

زردآلو: منبع غنی از ویتامین C ، پتاسیم، آهن، فیبر و بتاکاروتن است. مواد مغذی موجود در این میوه، می توانند نقش مهمی در حفظ سلامت قلب و چشم، پیشگیری از سرطان، بهبود کم خونی و بیماری های پوستی داشته باشند. زرد آلو به دلیل داشتن پتاسیم بالا، علاوه بر تاثیری که می تواند بر کاهش فشار خون داشته باشد، می تواند به عنوان یک انتخاب خوب غذایی در سالمندانی که دچار افسردگی و گیجی ناشی از فقدان پتاسیم در رژیم غذایی هستند، مطرح شود. همچنین زردآلو خشک شده برای افراد مبتلا به احتباس ادراری، سوء هاضمه و یبوست بسیار مناسب است.

گلابی: دارای املاح معدنی، ویتامین های C,B,A و فیبر است، بطوریکه مصرف یک عدد گلابی رسیده میتواند 20 درصد نیاز روزانه به فیبر را تامین کند و از این راه نقش کمکی در کاهش کلسترول خون، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و یبوست داشته باشد. همچنین براساس بررسی های انجام شده، ماده موثر موجود در گلابی، می تواند در بهبود عملکرد مغز و احساس آرامش نقش داشته باشد.  

انگور: منبعی از ترکیب مواد مغذی با خواص آنتی اکسیدانی است که دریافت آن میتواند نقش موثری در پیشگیری از بروز سرطان داشته باشد. همچنین انگور منبع غنی از پتاسیم می باشد که میتواند علاوه بر کاهش فشار خون، به بهبود اختلال حواس و افسردگی که بدنبال کمبود پتاسیم در سالمندان به وجود می آید، نیز منجر شود.

آلو: منبع بسیار غنی از ویتامین C می باشد و از این رو به سلامت قلب و عروق، بهبود جریان خون، کاهش وزن و جوان سازی پوست کمک می کند. همچنین منبع خوبی برای آهن محسوب می شود بطوریکه مصرف 100 گرم آلو، می تواند 20 درصد نیاز روزانه خانم ها به آهن را تامین کند. از این رو توصیه می شود که گیاهخواران، برای کاهش احتمال ابتلا به کم خونی فقر آهن، این میوه را در برنامه غذایی خود بگنجانند. آلو یکی از میوه های شناخته شده برای درمان پبوست می باشد و افرادی که مکرر دچار این مشکل هستند، بهتر است روزانه 2-3 عدد از این میوه را استفاده کنند.

انبه: این میوه خاصیت های زیادی برای بدن دارد و سرشار از ویتامین هایA، C و E و نیز حاوی پتاسیم، آهن است. انبه حاوی آنتی اکسیدان های طبیعی از جمله بتاکاروتن و کریپتوگزانتین است که می تواند خطر بروز سرطان را کاهش دهد. فیبر بالای این میوه به تنظیم حرکات روده کمک میکند و مانع از یبوست می شود. از دیگر خواص این میوه می توان به کاهش فشارخون، پیشگیری از کم خونی فقر آهن، کاهش التهاب مخاط معده، پیشگیری از گرمازدگی، تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود حافظه و تمرکز حواس و شادابی پوست اشاره کرد.

انجیر: از میوه های دارای کلسیم است بطوریکه با مصرف 3 عدد انجیر تقریبا 21 درصد نیاز روزانه به کلسیم تامین می شود. این میوه علاوه بر کلسیم سرشار از ویتامین های  C،B،A ، آهن و فیبر است. از این رو می تواند در پیشگیری از سرطان، رفع کم خونی و بی خوابی، کاهش خستگی و بازیابی انرژی بدن و درمان پبوست موثر باشد. همچنین بنظر می رسد که مصرف انجیر در گیاهخواران و سالمندان که بیشتر در معرض کمبودهای مواد معدنی از جمله آهن و کلسیم قرار دارند، مفید باشد.

 

توت فرنگی : سرشار از ویتامین C ،فولات، پتاسیم و آنتی اکسیدان ها است که فواید زیادی برای بدن دارد. از خواص این میوه
می توان به پیشگیری از سرطان، افزایش سلامت قلب، بهبود بینایی، خون سازی، شادابی پوست و رفع آکنه اشاره کرد.

توت ها: از بهترین میوه‌ها هستند که نه تنها دارای طعم بسیار عالی، اثرات مفیدی بر بهبود سلامتی دارند. توت ها سرشار از املاح معدنی، ویتامین های A و C و آنتی اکسیدان ها می باشند. همچنین این میوه دارای فیبر بالا و قند نسبتاً پایین است، بنابراین اگر در حد متعادل مصرف شوند، موجب تغییرات انسولین نمی‌شوند.

نکته مهم این است که در حال حاضر به‌دلیل شیوع گسترده کرونا در جهان، نحوه شستن و ضدعفونی کردن میوه و سبزیجات بیش از گذشته حائز اهمیت است. از این رو خواهشمندیم تمام پروتکل های بهداشتی را در حین خرید و شستشوی میوه ها رعایت کنید.

"نسرین نسیمی" کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

  • گروه خبری :
  • کد خبری : 25279
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید