متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1402/09/14
  • - تعداد بازدید: 37
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
داشتن تغذیه مناسب در دوران سالمندی

داشتن تغذیه مناسب در دوران سالمندی

داشتن تغذیه مناسب در طول دوره زندگی از ابتلا به بیماری های مزمن جلوگیری می کند. دوران سالمندی از جمله دوره هایی است که به علت تغییر نیاز های بدن، نیازمند دقت در نحوه تغذیه و سبک زندگی است. بنابراین از آن جایی که هیچ وقت برای ایجاد تغییرات مثبت جهت حمایت از سلامت در دوران سالمندی دیر نیست، در این مقاله به بررسی تغذیه سالم در دوران سالمندی می پردازیم.

 

به طور کلی سالمندان به علت کاهش فعالیت بدنی بسته به شرایط ممکن است نیازمند کالری کمتری باشند.

 پیشنهاد می شود سالمندان حداقل هفته ای ۱۵۰ دقیقه فعالیت فیزیکی متوسط داشته باشند. جهت جلوگیری از کاهش توده ماهیچه ای میبایست به میزان دریافت پروتئین توجه ویژه ای داشت.

 در مطالعات مشخص شده است که سالمندان به خصوص افراد بالای ۷۱ سال، دریافت پروتئین بسیار پایینی دارند. معرفی منابع پروتئینی به غیر از گوشت و مرغ، مانند لبنیات، حبوبات، تخم مرغ و غذاهای دریایی به این گروه از افراد اهمیت خاصی دارد.

به طور کلی پیشنهاد می شود افراد سالمند از همه گروه های غذایی شامل نان و غلات، میوه ها، سبزیجات، لبنیات، گوشت ها و چربی های سالم استفاده کنند و دریافت قند های ساده و اسید های چرب تراتس و اشباع را به حداقل برسانند.

با افزایش سن، مکانیسم تشنگی در بدن مختل می شود و علی رغم نیاز بدن به آب و مایعات، فرد احساس تشنگی نمی کند. همین اختلال در حس تشنگی، سالمندان را در معرض خطر دهیدراسیون قرار می دهد.

نوشیدن مایعات کافی به هیدراسیون بدن و تسهیل هضم کمک می کند. از جمله منابع دریافت مایعات غیر از آب می توان به نوشیدنی های غیر شیرین شده مانند آبمیوه های طبیعی و لبنیات کم چرب اشاره کرد.

از دیگر مشکلاتی که با افزایش سن اتفاق می افتد، کاهش جذب ویتامین ب ۱۲ است. ابتدا باید میزان دریافت ب ۱۲ افراد از رژیم غذایی را ارزیابی کرد و در صورت عدم تامین مقدار کافی این ویتامین، شروع به مکمل یاری ویتامین ب ۱۲ کرد.

از جمله چالش های دوران سالمندی می توان به توانایی جویدن و بلعیدن غذاها اشاره کرد. افراد سالمند اغلب به دلیل نداشتن دندان های سالم و کارآمد در جویدن بعضی از غذاها دچار مشکل می شوند.

بنابراین امتحان کردن غذاها با روش های پخت مختلف برای انتخاب بهترین بافت جهت جویدن و بلعیدن سالمند از جمله نکاتی است که باید به آن توجه کنیم.

هم چنین با توجه به آن که با افزایش سن، عملکرد سیستم ایمنی بدن کاهش می یابد توجه به ایمنی مواد غذایی حایز اهمیت است. آموزش روش های نگهداری مواد غذایی سبب کاهش ریسک ابتلا به بیماری های ناشی از غذا می شود.

تقسیم کردن غذا با اعضای خانواده و دوستان سبب افزایش لذت از غذا می شود. بنابراین از توصیه هایی که به سالمندان می شود، غذا خوردن در جمع است./ف.نوروزی فرد

 

"صبا خطاپوش" کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 91031
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید