متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/08/18
  • - تعداد بازدید: 18
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

رهنمودهای ورزشی پیشگیری یا کنترل دیابت

رهنمودهای ورزشی پیشگیری یا کنترل دیابت

دیابت عبارت از نوعی اختلال در متابولیسم است که به دلیل نقص در ترشح یا عملکرد انسولین (به عنوان هورمون کاهنده قند خون)، و یا هردو توصیف می شود. شیوع بیماری در سراسر جهان و به­ ویژه ایران، به دلیل افزایش شیوع اضافه وزن و چاقی ناشی از شیوه نادرست زندگی شهر نشینی و افزایش سن جوامع بشری، به سرعت رو به افزایش است.

 

مبتلایان به دیابت بیش از همسالان سالمشان در معرض خطر بروز عوارضی مانند بیماری های قلبی- عروقی، درگیری چشم و کلیه ها (به صورت اختلالات بینایی/کوری یا نارسایی کلیوی)، و قطع پا قرار دارند.

با این وجود، بیماران دیابتی به شرط کنترل مناسب و دقیق قند خون خود از طریق رعایت اصول تغذیه سالم، فعالیت فیزیکی منظم، کنترل استرس و استفاده از داروهای خوراکی کاهنده­ی قند خون یا انسولین، می توانند از طول عمر طبیعی زندگی سالم و برخوردار باشند.

به خاطر داشته باشیم که هیچ گاه برای شروع پیشگیری یا کنترل مناسب قند خون دیر نیست؛ رعایت رهنمودهای غذایی، ورزشی و سبک زندگی سالم در این زمینه راهگشا است. در این پیام با رهنمودهای ورزشی و اصلاح شیوه­ی زندگی برای پیشگیری یا کنترل بیماری بیشتر آشنا می شویم...

§ ورزش منظم به پیشگیری یا کنترل قند، چربی و فشار خون، و در نتیجه کاهش خطر بیماری های قلبی-عروقی و کاهش وزن کمک خواهد کرد؛ انجام حداقل 150 دقیقه ورزش منظم با شدت متوسط در هفته، برای پیشگیری از ابتلا به دیابت و سرطان روده بزرگ و نیز حفظ سلامت قلب و عروق توصیه می شود.

§ با این وجود، چنانچه تاکنون ورزش یا ورزش طولانی مدت انجام نداده اید، از 15-10 دقیقه ورزش، 4-3 بار در هفته شروع کرده و به تدریج زمان آن را افزایش دهید تا به هدف مناسب، یعنی 60-45 دقیقه ورزش (مثلا پیاده روی با سرعت متوسط) و حداقل 5-4 روز در هفته برسید.

§ بهترین تاثیر از همراهی تمرینات کششی آهسته، ورزش های هوازی (مانند شنا و پیاده روی) و تمرینات مقاومتی (استفاده از طناب های کشی یا لاستیکی و یا وزنه های پا) به دست خواهد آمد. با این وجود، چنانچه هم اکنون به بیماری دیابت یا برخی از عوارض همراه آن مبتلا هستید، قبل از شروع ورزش از بررسی بی خطر بودن ورزش انتخابی خود و نیز مشاوره متخصص طب ورزشی یا پزشک متخصص (برای انجام برخی از آزمایشات ضروری) بی بهره نمانید.

§ راه کارهای منطقی مبارزه با استرس و تنش های عصبی را یاد بگیرید و به کار بندید.

§ از مصرف الکل و استعمال سیگار یا سایر دخانیات پرهیز کنید.

 

"سیده مریم عبداله زاده" دکترای تخصصی علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 32208
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید