متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1401/12/22
  • - تعداد بازدید: 52
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

سه ماده ی غذایی مفید و خواب آور

سه ماده ی غذایی مفید و خواب آور

 خواب خوب برای سلامت کلی بدن بسیار مهم است و می تواند خطر ابتلا به برخی بیماری های مزمن را کاهش دهد، مغز انسان را سالم نگه دارد و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.

راهکارهای زیادی برای بهبود خواب وجود دارد، از جمله ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی، زیرا برخی از غذاها و نوشیدنی‌ها دارای خواص خواب‌آور هستند.

 

در این مقاله به معرفی 3 ماده ی غذایی موثر بر کیفیت خواب می پردازیم:

-  بادام منبع بسیار خوبی از بسیاری از مواد مغذی است، زیرا 1 اونس (28 گرم) از آجیل بو داده شده  18٪ از نیاز روزانه بزرگسالان به فسفر و 23٪ نیاز روزانه به ریبوفلاوین تامین می کند. همچنین این مقدار بادام 25% از نیاز روزانه منگنز برای مردان و 31 % از نیاز روزانه منگنز برای زنان را تامین می کند.

خوردن منظم بادام با کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت نوع 2 و بیماری قلبی مرتبط است. این ارتباط به محتوای چربی های تک غیراشباع سالم، فیبر و آنتی اکسیدان های موجود در بادام نسبت داده می شود. آنتی اکسیدان ها از سلول های بدن در برابر التهاب مضر محافظت میکنند که یکی از دلایل ایجاد بیماری های مزمن است.

بادام به همراه چندین نوع آجیل دیگر منبع هورمون ملاتونین است. ملاتونین ساعت داخلی بدن را تنظیم می کند و به بدن سیگنال می دهد که برای خواب آماده شود و بدین صورت به افزایش کیفیت خواب کمک می کند

بادام همچنین منبع بسیار خوبی از منیزیم است که 19 درصد از نیاز روزانه بزرگسالان را تنها در 28 گرم تامین می کند. مصرف مقادیر کافی منیزیم ممکن است به بهبود کیفیت خواب کمک کند، به خصوص برای کسانی که بی خوابی دارند. نقش منیزیم در بهبود خواب با توانایی آن در کاهش التهاب مرتبط است. علاوه بر این، ممکن است به کاهش سطح هورمون استرس کورتیزول، که به ایجاد اختلال در خواب معروف است، کمک کند.

-دمنوش بابونه ممکن است فواید سلامتی مختلفی را به همراه داشته باشد. بابونه به دلیل وجود فلاون هایش به خوبی شناخته شده است. فلاون ها دسته ای از آنتی اکسیدان ها هستند که التهاب را کاهش می دهند و از بروز بیماری های مزمن مانند سرطان و بیماری های قلبی جلوگیری می کند.

همچنین شواهدی وجود دارد که نوشیدن چای بابونه ممکن است سیستم ایمنی بدن را تقویت کند، اضطراب و افسردگی را کاهش دهد و سلامت پوست را بهبود بخشد. علاوه بر این، چای بابونه دارای خواص منحصر به فردی است که ممکن است کیفیت خواب را افزایش می دهد. بچای بابونه حاوی اپی جنین است. این آنتی اکسیدان به گیرنده های خاصی در مغز متصل می شود که ممکن است باعث خواب آلودگی و کاهش بی خوابی شود.

-کیوی میوه ای کم کالری و بسیار مغذی است. یک عدد کیوی تنها حاوی 42 کالری و مقدار قابل توجهی مواد مغذی است که شامل 71 درصد نیاز روزانه برای ویتامین C می شود. این میوه به ترتیب 23 و 31 درصد از ویتامین K مورد نیاز روزانه را برای مردان و زنان فراهم می کند. کیوی حاوی مقدار مناسبی فولات و پتاسیم و همچنین چندین ماده معدنی کمیاب است.

علاوه بر این، خوردن کیوی ممکن است برای سلامت دستگاه گوارش مفید باشد، التهاب و کلسترول را کاهش دهد. این اثرات به دلیل مقادیر بالای فیبر و آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی است.

با توجه به مطالعات انجام شده همچنین ممکن است یکی از بهترین غذاها برای وعده قبل از خواب باشد.  اثرات خواب‌آور کیوی به سروتونین نسبت داده می‌شود. سروتونین یک ماده شیمیایی مغز است که به تنظیم چرخه خواب کمک می کند. همچنین آنتی اکسیدان های ضد التهابی موجود در کیوی، مانند ویتامین C و کاروتنوئیدها، ممکن است تا حدی مسئول اثرات خواب آن باشد.

"زهرا مغدانی"  کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 75650
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید