متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1402/09/15
  • - تعداد بازدید: 60
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شیرین کننده های طبیعی که برای سلامتی شما مفید هستند

شیرین کننده های طبیعی که برای سلامتی شما مفید هستند

شیرین کننده های طبیعی که برای سلامتی شما مفید هستند:

شیرین کننده های طبیعی، مانند استویا و شیرین کننده های میوه مانک، ممکن است مزایای سلامتی نسبت به شکر تصفیه شده داشته باشند.

کاهش مصرف شکر تصفیه شده ممکن است سخت باشد، اما با توجه به مضرات شکر، قطعا ارزش تلاش کردن را دارد. خوشبختانه تعداد کمی از شیرین کننده های موجود در طبیعت واقعا سالم هستند و با وجود طعم بسیار شیرین، کالری و فروکتوز کمی دارند.

 

در اینجا ۴ شیرین کننده طبیعی که می توانند جایگزین سالم تری برای شکر تصفیه شده باشند را نام می بریم:

۱. استویا

استویا یک شیرین کننده بسیار شیرین اما عملاً بدون کالری و محبوب است. از برگ های گیاهی به نام Stevia rebaudiana استخراج می شود. قرن هاست که این گیاه به دلیل شیرینی و اهداف دارویی در آمریکای جنوبی کشت داده می شود.

استویا ممکن است به کاهش فشار خون بالا در افراد مبتلا به فشار خون کمک کند. همچنین می تواند یک جایگزین قند برای افراد مبتلا به دیابت باشد و به کنترل سطح قند خون کمک کند. با این حال، برخی تحقیقات نشان می دهند که استویا ممکن است بر میکروبیوم روده تأثیر منفی بگذارد.

۲. اریتریتول

اریتریتول یکی دیگر از شیرین کننده های کم کالری از دسته قندهای الکلی است که به طور طبیعی در برخی میوه ها یافت می شود. طعم اریتریتول بسیار شبیه شکر است.

اریتریتول سطح قند خون یا انسولین را افزایش نمی دهد، همچنین بر سطح چربی های خون مانند کلسترول یا تری گلیسیرید تأثیر نمی گذارد. اریتریتول در مقایسه با سایر قندهای الکلی مانند زایلیتول  بسیار کمتر باعث ایجاد مشکلات گوارشی می شود اگرچه در دوزهای بالا می تواند باعث اسهال و نفخ شود. اریتریتول اخیرا به دلیل یک مطالعه کوچک جدید که آن را با حوادث نامطلوب قلبی و ترومبوز مرتبط می کند، مورد انتقاد قرار گرفته است. ولی تحقیقات بیشتری برای تایید این عوارض جانبی بالقوه اریتریتول مورد نیاز است.

۳. زایلیتول

زایلیتول یک قند الکلی با شیرینی مشابه شکر است که حاوی حدود ۲.۴ کالری در هر گرم است و ممکن است فوایدی برای سلامت دندان و دستگاه گوارش داشته باشد. علاوه بر این، تحقیقات روی موش‌ها نشان می‌دهد که ممکن است تراکم استخوان را بهبود بخشد و خطر پوکی استخوان را کاهش دهد.

زایلیتول سطح قند خون یا انسولین را افزایش نمی دهد. با این حال، مانند سایر قندهای الکلی، می تواند در دوزهای بالا عوارض جانبی گوارشی، از جمله نفخ و اسهال، ایجاد کند.

۴. شیرین کننده میوه مونک

میوه مونک نوعی میوه بومی آسیای جنوب شرقی است. اغلب از آن برای تهیه یک شیرین کننده طبیعی به نام عصاره میوه مونک استفاده می شود.

این عصاره بدون کالری و کربوهیدرات است و برخی تحقیقات نشان می دهد که ممکن است به مدیریت بهتر قند خون کمک کند. با این حال، شواهد کافی برای تعیین ایمنی عصاره میوه مونک به عنوان یک افزودنی غذایی وجود ندارد. همچنین میوه مونک حاوی ترکیباتی با خواص ضد التهابی است./ف.نوروزی فرد

«الهه عباسی» کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 91053
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید