متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1402/02/13
  • - تعداد بازدید: 37
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

عوامل موثر در پیشگیری از سرطان

عوامل موثر در پیشگیری از سرطان

تحقیقات نشان می هند که برنامه غذایی روزانه نقش مهمی در پیشگیری، بروز و درمان انواع سرطان ها ایفا می کنند.

 

سرطان در افراد مختلف به دلیل تفاوت وراثتی ، با یکدیگر متفاوت است. علاوه بر ویژگی های وراثتی، عوامل بیرونی نیز در ایجاد سرطان ها نقش زیادی دارند. اگرچه نمی توان بر محیط زیست و عوامل تهدید کننده موجود غلبه کرد اما می توان با اصلاح و متعادل ساختن الگوهای غذایی احتمال ابتلا به سرطان را به میزان قابل توجهی کاهش داد.

بین رژیم غذایی با سرطان ارتباط پیچیده ای وجود دارد. غذایی که می خوریم به نوعی می تواند حاوی مواد سرطان زا یا دارای مواد ضدسرطانی باشد.

عوامل موثر در پیشگیری از سرطان

1)     پیشگیری از اضافه وزن و چاقی: اضافه وزن و چاقی با بسیاری از سرطان ها به خصوص سرطان های معده، روده بزرگ، کیسه صفرا و سرطان سینه ارتباط دارد.

 بنابراین توصیه می شود رژیم غذایی متنوع داشته باشید و از تمام گروه های غذایی به طور متعادل استفاده کنید ولی باید وزن تان را در محدوه طبیعی نگه دارید.

2)     کاهش مصرف چربی در رژیم غذایی: استفاده از غذاها با چربی زیاد علاوه بر اینکه باعث افزایش وزن بدن می شود می تواند باعث افزایش چربی خون و بروز برخی از انواع سرطان ها شود.

بنابراین باید از خوردن غذاهای سرخ کرده و فست فود ها پرهیز کرد.

3)     افزایش مصرف میوه و سبزی در رژیم غذایی: میوه ها و سبزی ها به دلیل دارا بودن مواد آنتی اکسیدانی در پیشگیری از بسیاری از سرطان ها موثرند.

4)     افزایش مصرف میزان فیبر در رژیم غذایی

"افروز پیش بین" کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 77987
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید