متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/09/23
  • - تعداد بازدید: 21
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

مایکروویو و نکاتی در مورد استفاده از آن

مایکروویو و نکاتی در مورد استفاده از آن

امواج تولید شده توسط دستگاه مایکروویو نوعی تابش الکترومغناطیسی است. این امواج باعث لرزش مولکول های آب در غذا شده و این ارتعاشات در ماده غذایی گرما تولید می کنند. این امواج از شیشه، کاغذ، پلاستیک و مواد مشابه عبور کرده و جذب غذا می شوند. در واقع مایکروویو نوعی تابش غیر یونیزه است و خطرات مشابه پرتوی ایکس یا انواع دیگر تشعشعات یونیزه را ندارد. تشعشعات یونیزه پرتوهای پرانرژی هستند که می توانند باعث ایجاد تغییر در سلول های بدن انسان شوند.

 

نکاتی در مورد استفاده از مایکروویو

دستورالعمل دستگاه را به دقت مطالعه کنید تا از قدرت مایکروویو، دمای مناسب جهت پخت و دستورالعمل دستگاه مطلع شوید.

فقط از ظروف، در بسته بندی هایی استفاده کنید که مخصوص مایکروویو هستند. قبل از گرم کردن، مواد غذایی را از هر بسته بندی که برای مایکروویو مناسب نیست -مانند سینی های فومی یا برخی از ظروف پلاستیکی- خارج کنید. این نوع بسته بندی ها می توانند ذوب شده یا تغییر شکل دهند و به طور بالقوه می توانند در حرارت های بالا، مواد غذایی را به ترکیبات شیمیایی مضر آلوده کنند.

ماده غذایی مورد نظر را در ظرف مخصوص گذاشته و روی آن را با در مخصوص مایکروویو بپوشانید این عمل موجب حرارت دیدن کامل و یکنواخت ماده غذایی می شود. در این حالت شکاف کوچکی را در بالای ظرف باز بگذارید تا بخار ایجاد شده خارج گردد.

مواد غذایی را در حجم کم در داخل دستگاه قرار دهید تا در حین فرآیند پخت و یا گرم کردن از حرارت دادن بیش از حد ماده غذایی اجتناب شود. در حین عمل پخت، غذا را چندین بار جابجا کرده و یا هم بزنید تا از حرارت دیدن تمام نقاط ماده غذایی اطمینان حاصل کنید.

در هنگام گرم کردن ماده غذایی اطمینان حاصل کنید که نقطه مرکز ماده غذایی به دمای 74 درجه سانتیگراد برسد. (می توانید برای اطمینان از عملکرد صحیح دستگاه چند مدت یکبار از دماسنج دیجیتال استفاده کنید و دمای مرکز ماده غذایی را چک کنید). مواد غذایی را بیش از یک بار گرم نکنید به این منظور سعی کنید مقدار مورد نیاز ماده غذایی را داخل مایکرویو قرار داده و مابقی را در یخچال نگهداری کنید.

دستگاه مایکروویو جهت پخت مرغ کامل و پرشده مناسب نیست چرا که به دلیل سایز بزرگ و چگالی بالا، این دستگاه محیط مناسبی جهت پخت مرغ کامل و قطعات بزرگ گوشت فراهم نمی کند. همچنین در صورت پخت قطعات کوچک تر گوشت، حتما استخوان را قبل از پخت از گوشت جدا کنید. برای پخت گوشت، مرغ و غذاهای دریایی بهتر است از قدرت 50 درصد استفاده شود تا امکان پخت طولانی جهت اطمینان از پخت کامل را فراهم کند. جهت نیم پز کردن گوشت از مایکروویو استفاده نکنید. بهتر است گوشت را با مایکروویو یخ زادیی کرده و سپس با روش های دیگر مانند آون، گریل و یا فر اجاق گاز عمل پخت انجام شود.

مینا زارعی کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 33906
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید