میوه و سبزی بخورید تا در سالمندی حافظه خوبی داشته باشید
نتایج مطالعهای که به تازگی منتشر شده شواهد بیشتری مبنی بر نقش غذاها در حفظ سلامت مغز مطرح نموده است. در این مطالعه بیش از ۲۷ هزار مرد با میانگین سنی ۵۱ سال شرکت کردند. شرکت کنندگان در ابتدای مطالعه و سپس هر ۴ سال یک بار، پرسشنامهای را در مورد میزان مصرف انواع مختلف غذاها تکمیل کردند.
این مطالعه به مدت ۲۰ سال به طول انجامید. حداقل ۴ سال قبل از اتمام مطالعه و زمانی که میانگین سنی شرکت کنندگان به ۷۳ سال رسیده بود میزان تواناییهای این افراد در زمینه حافظه و تفکر بررسی شد. شرکت کنندگان بر اساس میزان مصرف میوه و سبزی به ۵ گروه تقسیم شدند. بالاترین میزان مصرف برای کسانی بود که هر روز حدود ۶ واحد سبزی و ۳ واحد میوه مصرف میکردند.
کمترین میزان مصرف نیز برای کسانی بود که روزانه به ترتیب ۲ واحد سبزی و نصف واحد میوه میخوردند. (یک واحد میوه معادل یک لیوان میوه تازه و یا نصف لیوان آب میوه و یک واحد سبزی نیز معادل یک لیوان سبزیجات خام یا دو لیوان سبزیجات برگ دار است). در افرادی که بیشترین میزان سبزی را مصرف میکردند احتمال کاهش قدرت تفکر ۳۴ درصد کمتر از کسانی بود که کمترین میزان سبزی را میخوردند.
هم چنین در مردانی که هر روز میوه بیشتری مصرف میکردند احتمال کاهش قدرت تفکر کمتر از مردانی بود که کمترین میزان میوه را مصرف می نمودند.
مصرف سبزیجات سبز، نارنجی و قرمز رنگ و هم چنین مصرف میوههایی مانند انواع توت به حفظ قدرت حافظه و تفکر در افراد سالمند کمک میکند.
"زهره فیروزی" کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی ،دانشکده تغذیه و علوم غذایی
نظر دهید