دانشکده تغذیه و علوم غذایی
میوه و سبزی، دشمن بیماری های مزمن
میوه و سبزی، دشمن بیماری های مزمن
افرادی که بیشتر میوه و سبزی را در رژیم روزانه خود دارند، کمتر به بیماری های مزمن دچار می شوند.
میوه ریزمغذی های ضروری را برای بدن فراهم می کند؛ مثل پتاسیم، فیبر، ویتامین سی و فولیک اسید. اکثر میوه ها بطور طبیعی چربی، سدیم و کالری کمی دارند. هیچ میوه ای کلسترول ندارد! در علم تغذیه هر نوع میوه و هر نوع آبمیوه های "طبیعی" را جزو گروه میوه ها می دانیم. حال نکاتی برای استفاده بهتر از میوه ها و سبزیجات :
● بگذارید جلو چشمتان باشد: همیشه سعی کنید یک ظرف حاوی چند میوه روی میز داشته باشید. دیدن آنها باعث یادآوری برای خوردن شان می شود. همچنین در یخچال آنها را جایی بگذارید که وقتی در یخچال را باز می کنید چشمتان به آنها بیفتد!
● میوه های تازه بخرید: سعی کنید از میوه های هر فصل در زمان خودش استفاده کنید. با این شرایط نه هزینه زیادی برای آن می پردازید و نه از یکنواختی میوه ها خسته می شوید. همچنین طعم هر میوه و تازگی آن در فصل خودش منحصر بفرد است. از آن لذت ببرید!
● تنوع داشته باشید: هر از چند گاهی می توانید برای تنوع از میوه های خشک شده، منجمد شده یا حتی کنسروی استفاده کنید. همچنین اگر برای مدتی دسترسی به میوه تازه نخواهید داشت، این توصیه مخصوص خود شماست!
● فیبر را فراموش نکنید: سعی کنید بیشتر از میوه کامل و یا قطعات میوه استفاده کنید تا انواع آبمیوه. فیبر برای عملکرد دستگاه گوارش بسیاری ضروری ست. در مورد فواید فیبر های غذایی در آینده مفصل توضیح خواهیم داد
● الگوی خوبی باشید: با مصرف روزانه میوه برای فرزندان و یا افراد کم سن و سال تر از خودتان الگو باشید. با علاقه میوه بخورید و آنرا بصورت ثابت در رژیم روزانه داشته باشید.
● اسنک میوه ای داشته باشید: اگر عادت دارید در میان وعده ها انواع اسنک بخورید، به جای چیپس و پفک و.. می توانید از میوه های خشک شده (یا آجیل کم نمک) استفاده کنید. حمل و نگهداری میوه های خشک شده آسان است و برای بدن بسیار مفید. [استفاده از کشمش و مویز و قیصی و.. در فرهنگ گذشته ما پارسیان بسیار رایج بوده؛ آنرا احیا کنیم!]
● میوه هارا بشویید و خشک کنید: قبل از مصرف حتما میوه هارا بخوبی بشویید؛ سپس کاملا خشک کنید و بعد مصرف کنید.
"محمدجعفر دهزاد" کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی
پایان خبر
نظر دهید