دانشکده تغذیه و علوم غذایی
نان های ویتامینه رنگی
نان های ویتامینه رنگی
نان و ارزش غذایی آن مورد توجه همه مردم دنیا قرار دارد و به عنوان یک ماده غذایی استراتژیک همواره در کشورهای مختلف مطرح است و یک غذای اصلی محسوب میشود.
بسیاری از نانهای مصرفی حاوی مواد ارزشمندی نیستند، نتایج تحقیقات دانشگاه کالیفرنیا ثابت کرده است که مصرف بیسکویت و کیک به دلیل استفاده زیاد از چربی، مواد نگهدارنده و قند میتواند موجب از دست دادن حافظه و فراموشی شود و این درحالی است که طی یک دهه اخیر بیسکویتها بخشی از صبحانه کودکان را تشکیل میدهند.
خانواده نان و غلات به دلیل اینکه در کشور ما نیز زیاد مصرف میشوند، نقش عمدهای در ایجاد چربی، چاقی شکمی، اضافه وزن و افزایش چربیهای بد خون دارند.
برای رفع برخی از این مشکلات پژوهشگران کشور با استفاده از مواد گیاهی به فرمولاسیون تولید نانهای ویتامینه رنگی دست یافتند و از آنجایی که ویتامینهای آن در برابر حرارت مقاوم هستند، در صورت قرار گرفتن در سبد غذایی کودکان مشکلاتی نظیر کمبود آهن را مرتفع خواهند کرد.
در این مطالعات به فرمولاسیون گیاهی برای تولید نانهای رنگی ویتامینه دست یافتند که حاوی ویتامینها و عناصر مختلف مورد نیاز بدن است.
هویج، اسفناج، لبو، پاپریکا و زرد چوبه از جمله گیاهان استفاده شده در این نانها است. رنگدانهها و ویتامینهایی که از این گیاهان برای تولید نانهای رنگی به کاربرده شد، علاوه بر آنکه مقاومت در برابر گرما دارد، حاوی عناصری چون آهن، روی و ویتامین A است.
در این نانها از هیچ ماده شیمیایی استفاده نشده است، از آنجایی که نان قوت غالب مردم ایران است، اضافه کردن این ویتامینها به نان و جایگزین شدن آن در سبد غذایی کودکان میتواند مشکلاتی نظیر فقر آهن را در کودکان کاهش دهد./ف.نوروزی فرد
" الهام اشرفی" دکترای تخصصی اصلاح نباتات (ژنتیک و بهنژادی گیاهی)دانشکده تغذیه و علوم غذایی
پایان خبر
نظر دهید