متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/05/25
  • - تعداد بازدید: 39
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نقش مهم انجیر در یادگیری و حافظه

نقش مهم انجیر در یادگیری و حافظه

انجیر یکی از قدیمی ترین و پرمصرف ترین میوه ها در دنیا است که ایران نیز یکی از مهمترین کشورهای تولیدکننده انجیر در جهان محسوب می‌شود انجیر به هر دو صورت تازه و خشک شده قابل استفاده است و حتی به صورت خشک انجیر غنی از ویتامین‌ها از جمله آسکوربیک اسید، ویتامین A، املاح معدنی نظیر کلسیم، پتاسیم،کربوهیدرات‌ها، قند، فیبر، بعضی از اسیدهای چرب و ترکیبات فنولی نظیر آنتوسیانیدین ها می باشد.

 

با گسترش و پیشرفت علم در حوزه‌های مختلف روز به روز فواید و خواص طبی و تغذیه جدیدی از این میوه مشخص می‌شود.

انجیر نسبت به دیگر میوه‌ها حاوی فیبر بیشتری است. بیش از 20 درصد افراد در جهان به بیماری‌های مزمن دستگاه گوارش به خصوص یبوست مبتلا هستند یبوست زمینه بروز بسیاری از بیماری های دستگاه گوارش نظیر سرطان روده بزرگ را فراهم می‌کند.

 مطالعات نشان داده است که انجیر باعث افزایش حرکات روده شده و در واقع یک ملین است و یکی از داروهای موثر در درمان یبوست و انسداد روده است.

 این ویژگی انجیر به دلیل تعداد زیادی هسته و وجود فیبرهای نامحلول آن است که  یک لایه محافظتی را بر روی مخاط روده کوچک و بزرگ ایجاد می‌کند و بدین ترتیب مانع از آسیب های مکانیکی به مخاط روده می گردد.

این میوه به دلیل وجود ترکیبات فنولی از بروز زخم معده که توسط باکتری هلیکوباکترپیلوری ایجاد می شوند جلوگیری می کند مطالعات نشان داده است که فیبربرای بهبود عملکرد دستگاه گوارش بسیار مفید است.

از مهمترین دلایل بروز بیماری قلبی مصرف مواد غذایی با کلسترول و تری گلیسیرید های بالا است مطالعات نشان داده است که مصرف انجیر به واسطه وجود فیبر باعث کاهش کلسترول خون و وجود فلاونوئیدها از بروز بیماری های قلبی جلوگیری می‌کند.

شیره میوه تازه انجیر بر سلول‌های سرطانی انسان موثر بوده و می‌تواند به عنوان یک ماده ضد سرطان عمل کند.

 بر اساس تحقیقات مشاهده شده است که این میوه در درمان عوارض خارش دار پوستی مانند زگیل و میخچه نیز موثر بوده است.

در مطالعات مشاهده شده است که میوه تازه انجیر دارای مواد موثره است که نقش مهمی در یادگیری و حافظه دارد.

انجیر غنی از آنتی اکسیدان های طبیعی از قبیل پلی فنول ها، ویتامین E، کارتنوئیدها و اسید آسکوربیک است که موجب مهار آنزیمی می‌شود که در بروز بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر و عدم تعادل نقش دارد.

همچنین انجیر سبب بالا بردن آستانه درد می شود و به عنوان آرام بخش، کاهنده میزان استرس و ترس توصیه می شود و به عنوان یک روش درمانی در بهبود بی خوابی، استرس،میگرن و صرع مورد استفاده قرار می گیرد.

انجیر با دفع مواد زائد حاصل از متابولیسم و غذاهای گوشتی می‌تواند مانند افزایش دفع اسید اوریک خون شود بنابراین در کنترل بیماری نقرس سودمند است.

با توجه به ترکیبات این میوه دارای موارد درمانی فراوان دیگری نظیر ضد سرطان، ضد دیابت، ضد میکروب، محافظ کبد، مفید برای سیستم ایمنی، ضد التهاب، ضد قارچ، ضد ویروس، بیماری های تنفسی مانند گلودرد، سرفه، و همچنین مفید برای بیماری های دستگاه گوارش نظیر کولیت می باشد.

 

"فاطمه شفیعی" کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

 

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 27650
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید