متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1400/04/08
  • - تعداد بازدید: 24
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

چگونه اسیدهای چرب امگا 3 از قلب ما محافظت می کند؟

چگونه اسیدهای چرب امگا 3 از قلب ما محافظت می کند؟

اسیدهای چرب امگا 3 یکی از اسیدهای چرب ضروری است، که بدن انسان قادر به تولید آن نبوده و بنابراین باید به کمک رژیم غذایی تأمین شود. به طور کلی اسیدهای چرب امگا 3 (برعکس اسیدهای چرب امگا 6) دارای خواص ضدالتهابی است.

مصرف بالاتر این اسیدهای چرب می تواند افراد را در برابر بیماری های التهابی، سرطان، بیماری های قلبی عروقی و سایر بیماری های مزمن حفاظت کند.

بررسی ها نشان می دهد میزان بروز بیماری های قلبی در میان مردم بومی گرینلند و آلاسکا، به رغم رژیم غذایی بسیار پرچرب، پایین است که علت این وضعیت به مصرف روغن حاصل از ماهیان آب های عمیقی نسبت داده می شود که غذای اصلی آنها را تشکیل می دهد. به نظر می رسد اسیدهای چرب امگا 3 با کاهش فرآیند لخته شدن خون خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد و لخته می تواند باعث انسداد سرخرگ ها در حضور پلاک شود.

اگرچه به نظر می رسد مصرف اسیدهای چرب امگا 3 اضافی تأثیر کمی بر سطح کلسترول خون بگذارد، اما با کاهش خطر لخته شدن خون ممکن است خطر سکته قلبی و خطر مرگ ناگهانی نیز کاهش یابد.

بهترین منابع اسیدهای چرب امگا 3

بهترین منابع اسیدهای چرب امگا 3 ماهیان هستند. برخی از ماهی های خاص همچون ماهی سالمون، شاه ماهی، ساردین و قزل آلا منابع خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 به حساب می آیند.

منابع گیاهی این اسیدهای چرب هم عبارت است از روغن کانولا، گردو، سویا و روغن آن، بذر کتان و روغن آن، جوانه گندم، جوانه جو دوسر و سبزی های برگ سبز.

خوردن ماهی دو بار در هفته یا استفاده از روغن کانولا باید تعادل کافی بین منابع اسیدهای چرب امگا 6 و امگا 3 فراهم کند./ف.نوروزی فرد

«مهسا موذن» دکترای تخصصی تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 43412
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید