متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1400/04/09
  • - تعداد بازدید: 27
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

چگونه ظروف و تجهیزات را تمیز کنیم

چگونه ظروف و تجهیزات را تمیز کنیم

بطورکلی باید:

ظروف و تجهیزات در هنگام تهیه غذا تمیز باشند، بنابراین میکروارگانیسم­ها فرصت رشد نخواهند داشت.

به ظروفی که برای خوردن، آشامیدن و پخت و پز استفاده می­شوند و با مواد غذایی خام یا دهان تماس می­یابند توجه ویژه نمائید.

پس از تماس تخته های برش و تجهیزات با گوشت و یا غذاهای دریایی، آنها را ضدعفونی نمائید.

تمیز و خشک کردن وسایلی که برای تمیز کردن استفاده می­کنید را فراموش نکنید، زیرا میکروارگانیسم­ها در مکان­های مرطوب سریع رشد می­نمایند.

 

مهم است که بین "تمیز کردن"و "ضد عفونی کردن"تمایز قائل شوید.

"تمیزکردن" فرآیند فیزیکی حذف کثیفی ها و خرده های غذا می­باشد.

"ضد عفونی کردن" فرآیندگندزدایی یا نابودی میکروبها می باشد.

لازم است پارچه ها، حوله ها و سایر وسایل تمیز کردن را تمیز نگه داشته و روزانه تعویض شوند .استفاده از اسفنج ها برای تمیز کردن توصیه نمیشود.

برای تمیز کردن ظروف و سطوح از پارچه های جداگانه استفاده نمائید تا از منتشر شدن میکروارگانیسمها جلوگیری شود .برای ساخت محلول ضدعفونی کننده 5میلی لیتر از محلول سفید کننده خانگی را در 750میلی لیتر آب حل کنید.

از این محلول برای ضدعفونی کردن ظروف، سطوح و پارچه های تنظیف استفاده نمائید. از آب جوش نیز میتوان برای ضد عفونی کردن ظروف استفاده نمود اما مراقب باشید دچار سوختگی نشوید.

برای تمیز کردن پس از مصرف غذا باید:

باقیمانده غذا را در سطل زباله بریزید.

ظروف را با آبگرم و با استفاده از مواد شوینده شستشو دهید.

از یک پارچه تمیز یا برس برای حذف باقیمانده غذا و چربی استفاده نمائید.

از آب گرم تمیز برای آبکشی استفاده نمائید.

ظروف را با آب داغ و یا یک محلول ضدعفونی کننده ضدعفونی کنید.

اجازه دهید تا ظروف و تجهیزات پخت و پز در معرض هوا خشک شوند، یا با یک پارچه خشک و تمیز، آنها را خشک کنید.

"الهام اشرفی" دکترای تخصصی اصلاح نباتات (ژنتیک و بهنژادی گیاهی)دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 43461
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید