تاریخچه

 

معرفی گروه تغذیه بالینی

گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال ۱۳۶۴ با تأسیس دوره کارشناسی ارشد تغذیه شروع به فعالیت نمود و تحت  پوشش بخش پزشکی اجتماعی دانشکده پزشکی قرارگرفت، درسال ۱۳۷۰ با تقویت دانشگاه، این گروه به دانشکده بهداشت انتقال گردید. سپس با توجه به نیاز منطقه و وجــــود امکانات بالقوه در دانشـکده، مجوز پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی پیوسته تغذیه نیز اخذ گردید و اولین دوره دانشجویان رشـته تغذیه در مقطع کارشناسی ازمهرماه ۱۳۸۰ شروع به تحصیل نمودند. همچنین با افزایش توان علمی و پیشرفت امکانات ازمایشگاهی، این گروه اقدام به پذیرش دانشجوی دکتری از سال ۱۳۸۸ نمود.

مجوز تاسیس رشته تغذیه بالینی در آبان ماه سال ۹۵  کسب شد که اولین دوره پذیرش دانشجو از مهر ماه ۹۶ صورت گرفت.

همکاران هیئت علمی گروه در زمینه های مختلف علوم تغذیه چون علوم پایه تغذیه و رژیم درمانی فعالیت دارند. زمینه تحقیقاتی اعضای گروه نیز گسترده بوده و تحقیقات در زمینه های مختلف علوم تغذیه از جمله رژیم درمانی در چاقی، بیماری های قلبی عروقی، گوارش و کبد، کلیه و ... صورت می پذیرد. اهداف گروه شامل پرورش کارشناسان ارشد مجرب و کارآزموده تغذیه بالینی در بخش های مختلف بیمارستان، دستیابی به آخرین یافته های علوم تغذیه و انجام پژوهش‌های کارآمد برای رسیدن به مرزهای این علم و گسترش آن است. امید آن که در سایه‌ی الطاف الهی، با جذب نیروهای کارآمد، با بهینه کردن خدمات آموزشی، پژوهشی، درمانی و با تجهیز منابع به این مهم دست یابیم.

ارزش ها و باورها:

 دریافت غذای سالم، کافی و متعادل حق اساسی تمام مردم است. این باور زمانی عینیت پیدا می کند که دریافت غذا با شرایط جسمی-روانی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه هماهنگ باشد. دانش آموخته علوم تغذیه مسئول است که مسائل مربوط به دانش تغذیه را به درستی و با نگرشی ژرف به مطالعه و تحقیق بگذارد. از این رو دانش آموخته علوم تغذیه باید قادر باشد با درک شرایط اقلیمی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی موجود احاد جامعه به گونه ای عمل نماید تا عوارض و اثرات ناشی از سوء تغذیه پیشگیری شود و افراد از سطح قابل قبولی از سلامت تغذیه ای برخوردار گردند.

رسالت:

 رسالت رشته علوم تغذیه تربیت نیرو های متبحر و کارآمد در علوم تغذیه است که قادر باشند در نظام ارائه خدمات در موضوعات مختلف نظیر مواد غذایی،  بهداشت تغذیه، رژیم شناسی، تغذیه جامعه، برنامه ریزی غذا و تغذیه، مراقبت های تغذیه ای و نظایر آن به افراد و جامعه، خدمات آموزشی و پژوهشی و مشاوره ای ارائه نمایند.

چشم انداز:

 با تداوم تربیت نیروی انسانی در دوره های مختلف رشته علوم تغذیه انتظار می رود تا ده سال آینده کشور از جنبه کمی و کیفی تحقیقات در زمینه غذا و تغذیه در سطح منطقه مقام اول را حائز شود و بتواند به بالاترین استانداردهای ممکن در زمینه غذا و تغذیه دستیابی حاصل شود. همچنین گروه تغذیه بالینی به معتبرترین گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی در کشور در زمینه تربیت متخصصان برجسته و پژوهشهای بنیادی و کاربردی در حوزه های تخصصی مختلف تغذیه بالینی و رژیم درمانی تبدیل شود.