دانشکده تغذیه و علوم غذایی
توصصیه های تغذیه ای برای پیشگیری از آلزایمر
امروزه بیماریهای مغزی بهخصوص بیماریهای مزمن مانند آلزایمر رو به افزایش هستند، علاوه بر بیماریها، اهمیت قدرت حافظه و عملکرد خوب مغز هرروز بیشازپیش پررنگ میشود. علاوه بر راههایی که برای تقویت حافظه و سلامت مغز توصیه میشوند تغذیه خوب و سالم می تواند باعث بهبود عملکرد مغزی شود. سلول های مغزی برای عملکرد خوب و کارا به انواع ویتامینها و آنتیاکسیدانها برای محافظت در برابر آسیبها و استرس اکسیداتیو نیاز دارند. در ادامه به تعدادی از مواد غذایی موثر در تقویت حافظه اشاره شده است:
نانهای سبوسدار: غلات کامل مانند گندم، جو و ارزن کربوهیدرات سالم هستند که به خاطر هضم ساده و تبدیل آن به گلوکز جزو خوراکی های مفید برای مغز محسوب میشوند. غلات کامل سرشار از ویتامین B، سلنیوم و فیبر محلول هستند که فیبر محلول میتواند سطح کلسترول خون را تنظیم کرده و باعث جلوگیری از بیماریهای قلبی عروقی، آسیبهای مغزی و سکتهی مغزی میشود.
ماهی چرب: ماهیهای چرب مانند قزلآلا، تن، شاهماهی و ساردین سرشار از اسیدهای چرب ضروری هستند. شاید مهمترین آنها که بهعنوان خوراکی های مفید برای مغز شناختهشده اسید چرب امگا ۳ باشد که برای عملکرد مغز و سیستم عصبی ضروری است. بهعلاوه اسید چرب امگا ۳ نقشی حیاتی در رفتار و شناخت دارد و کمبود آن با افسردگی، اختلال در تمرکز و خواندن همراه است. توتهای غنی از آنتیاکسیدان: یکی از خوراکی های مفید برای مغز بلوبری ها و انوان توت ها هستند که سرشار از آنتیاکسیدان بوده و رگهای خونی و مغز را از اکسیداتیو ایجادشده توسط رادیکالهای آزاد محافظت میکنند. یکی از آنتیاکسیدانها ویتامین E است که با مشکلات شناختی مربوط به بالا رفتن سن مبارزه میکند.
آجیلها و دانهها: بسیاری از آجیل ها منبع مناسبی از پروتئین، مواد معدنی، ویتامین E، اسید چرب امگا 3 و مقداری آمینواسید ضروری هستند و به دلیل اینکه منابع خوبی از ویتامین B و فولیک اسید میباشند از خوراکی های مفید برای مغز محسوب میشوند. فولیک اسید برای حفظ حافظه و تمرکز برای مغز ضروری است.
ویتامین B-12 با عملکرد بهتر مغز در ارتباط است و کمبود آن باعث بیماریهایی مانند آلزایمر میشود./ف.نوروزی فرد
«زهرا مصلی نژاد» کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی
نظر دهید